מדדי איכות החיטה

    מחבר:
  • דוד בונפיל

החיטה מיועדת לאפיית לחם וחשיבות רבה יש לאיכות החיטה. זו נמדדת על ידי מדדים רבים וההגדרה לחיטה איכותית משתנה, אבל מוסכם שחלבוני התשמורת הם
החשובים ביותר לקביעת איכות החיטה

במחקר זו ביקשו לבדוק את שיפור איכות החיטה ושיטת המדידה ההמסחרית. הוא מתמקד במדדים הקיימים ואחוז הגלוטן הרטוב כמדדים ישימים. כמו כן, המחקר בודק
את הקשר בין ערכי תכולת החלבון והגלוטן ונפח מאפה בחיטה ישראלית מזנים ומאזורי גידול שונים כדי להתאים את הזנים לאזורי גידול מתאימים ושיפור איכות החיטה.

את המחקר המלא ניתן לקרוא כאן >>