השפעת מועד הקציר של חיטה למזון גס על היבול והאיכות לצורך התאמת מחיר החומר היבש למועד זה חוות גד"ש גליל מערבי 2022

    מחבר:
  • בועז נוי
  • יפתח קציר

שני זני חיטה: גדיש ו- "547" וקו של חיטפון (1010) נזרעו בתאריך: 2/12/21 בחוות הגד"ש לניסויי שדה גליל מערבי (חגג"מ), הצצה: 17/12/21. השתבלות: גדיש- 23/3/22, חטפון- 26/3, "547" – 30/3. קציר: החל מה 21/3 במרווחים של 7 ימים בין קציר לקציר ועד 7/5. בכל קציר נבדק % החומר היבש  וחושב יבול החומר היבש, נשלחו דגימות למעבדות Dairy One לבדיקות איכות. המדד שנבדק לצורך הערכת האיכות הייתה נעכלות דופן התא אחרי 120 שעות בכרס מלאכותית (NDFDom 120 hr % of NDF).  תוספת יבול החומר היבש הממוצעת של שלושת הזנים הייתה 2.8% לכל תוספת של 1% ב % החומר היבש בשדה במועד הקציר. הפחיתה הממוצעת באיכות הייתה 1%