בחינת התנהגות אכילה וביצועי פרות חלב שהוזנו בשחת קינואה ברפת מסחרית כתחליף לשחת חיטה

    מחבר:
  • יואב שעני
  • עירא פלך
  • דן גרוסמן
  • יורם שפירר
  • עוזי נפתליהו
  • אביב אשר

מעלי גירה בישראל צורכים כ- 700 אלף טון חומר יבש בשנה. על פי רוב, מדובר על מספוא סיבי מגידול מקומי, שגדל ברובו בתנאי בעל ובחלקו בהשקיה קיצית על מים מושבים.

בשל היקפו הגדול של גידול החיטה מסך כל שטחי גידולי השדה (גד"ש) (מדי שנה מגדלים בארץ כמיליון דונם חיטה) קיים קושי בהתמודדות עם מחלות, מזיקים ועשבים רעים במחזור הפלחה. פתרון אפשרי לבעיה הוא גוון צמחי המספוא במחזור.

לחצו כאן לקריאה: https://www.gov.il/he/pages/examining-the-eating-behavior-of-dairy-cows-fed-quinoa-hay