הגזר (שם מדעי: Daucus Carota sativus) הוא צמח ממשפחת הסוככיים, והחלק הנאכל בו הוא אשרוש. זני הגזר המסחריים הם מכמה סוגי טיפוסים, כשבארץ מרביתם שייכים לטיפוס הנקרא ננטס.
גידול הגזר בישראל הוא גידול משמעותי במחזור גידולי השדה, והיקפו בישראל כ-20,000 דונם (לפי נתונים ממועצת הצמחים), הנפרשים מעמק החולה ורמת הגולן, דרך עמק המעיינות, עמק יזרעאל והשרון ועד הנגב. הגידול מיועד הן לשוק המקומי (לצריכה טרייה ולתעשייה) והן לייצוא.
לחצו כאן לקריאה: https://www.gov.il/he/pages/growing-guidelines-and-plant-protection-in-carrots