המלחמה בזרעי העשביה

    מחבר:
  • שלמה שמואלי

מן העיתונות 12.22 – בדצמבר 2019, סיפרתי על מתקן חדש, שמורכב באחורי הקומביין

הוא מחסלים את זרעי העשבים, על מנת שלא ינבטו שוב בשנה הבאה. אביא כאן המשך פרטים נוספים על מה שהתפתח והתקדם מאז.

כזכור, סופר על קבוצת חקלאים בריטיים, אשר לוקחים חלק בפרויקט מחקרי, אשר בוחן אתה יעילותו של מתקן הייעודי שפותח בקנדה.

שיטה זו שאינה דורשת שימוש בכימיקלים, הוכיחה את עצמה בכמה מדינות, כולל אוסטרליה. המיזם אמור להפעיל שלושה מתקני SCU Redekop שיובאו מקנדה. הם מותקנים על שלושה קומביינים שונים, ויעברו בעונה הקרובה  בדיקות ומבחנים, על ידי מומחי העשבים של  NIAB.

המתקנים, שיותקנו על  הקומביינים שיפעלו בקנדה, ארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה, טוחנים את המוץ, שבו נמצאים הזרעים. הטחינה העדינה, גורמת לכך ש- 98% מן הזרעים מרוסקים, או חסרי כושר נביטה.

הניסוי הוא יוזמה של רשת לבחינת חידושים, שנעשו בחוות חקלאיות (Bofin).  ברשת זו, מאוגדים  יותר ממאתיים חקלאים ומדענים, אשר מבצעים בדיקות בחוות. כמובן שהמטרה שלהם היא למצוא אם המתקנים יכולים לעזור במניעת עשביה, ללא שימוש בכימיקלים. מסקנה מעניינת שאליה הגיעו המדענים, על סמך הניסויים באוסטרליה, היא שזרעים שקיבלו ארבע מכות חזקות,  מאבדים את כושר הנביטה שלהם.

מערכת הקיצוץ מסתובבת במהירות של 2,850 סל"ד והמוץ עובר דרכה במהירות של 400 קמ"ש, דרך שני מדורים סובבים ושלושה נייחים. פטישי הטחינה מצופים  בטונגסטן קרביד (מתק"ש) בשני הצדדים לשימוש כפול.

כמו כל מטחנה, גם זו דורשת אנרגיה, שיכולה להאיט את מהירות הקומביין ב- 10-12% ובתנאי יובש, אפילו עד 5%. מבחינת ההספק, היא דורשת 85 כ"ס ברוב התנאים של הגידול המקובל באנגליה.

בינתיים, המיתקנים מיועדים לקומביינים  מתוצרת ג'ון דיר, קייס, ניו הולנד וקלאאס.