רובוט סולארי זורע ומקלטר

    מחבר:
  • שלמה שמואלי

עפ"י "פארמרז וויקלי" הבריטי  12.21 – בשנתיים האחרונות, משיקים בעולם רובוטים חקלאיים כמעט מידי חודש

אוניברסיטאות, יצרנים וממציאים בכל העולם, מחפשים דרכים להחלפת עובדים במכונות אוטונומיות. הבעיה של רובן, הוא שהן בשלב של פיתוח ובדיקות ולכן יש לצפות לכך שתעבורנה עוד כמה שנים, לפני שהן תהיינה מסחריות במלוא מובן המילה. אבל כמו שלכל כלל, יש גם יוצא מן הכלל, גם לאלה יש ובשדות פועלים כבר רובוטים מסחריים, בהצלחה ובפעילויות שונות.

שני אחים חקלאים מדנמרק בשם: Jens & Kristian Warming הם בעלי

רובוטי *Farmdroid, שהלכו בכיוון אחר. הרובוט שלהם מתמחה בזריעה ובעישוב בשתי משימות נפרדות. רובוט זה, שפועל על אנרגיה סולארית, הוא אוטונומי לחלוטין. הוא  מנצל GPS מתוקן ב- RTK** כדי לרשום את נקודת הנפילה של כל זרע, במקום בשיטה הצילומית הפחות נוחה.

בשלב הקילטור, הרובוט יודע להבדיל בין הצמחים הזרועים, לבין העשבים השוטים, לפי מיקום הצמח. הוא יודע לזהות כל צמח לפי המיקום שלו, אם אינו בשורה, או במרווח הנכון בשורת הצמחים. לפיכך הוא אינו זקוק למצלמות ולחיישנים. להבי הקילטור שלו מעבדים את הקרקע גם בין השורות וגם בתוכן.

במהלך הזריעה, הרובוט נוסע במהירות של 500 מטר לשעה ובקילטור, במהירות של 650-800 מטר לשעה. אמנם אין זה הספק רב, אבל בתוך 22 שעות ביום עבודה, הוא יכול להסתכם ב 30-40 דונם. הכלי טוען את המצברים, גם תוך כדי עבודה בשמש. לפיכך בימים הארוכים של יוני בדנמרק, יש לצפות ממנו לכמעט 22 שעות פעולה.

הכלי יועד מראש לזריעת סלק סוכר, אך במהרה הבעלים התאמו אותו גם לבצל ולירקות שונים.

הכלי הבסיסי עולה 65,000 אירו, או 55,000 ליש"ט. מערכת RTK תוסיף למחיר 10,000 אירו או 8,540 ליש"ט. חשוב לזכור שהכלי לא יכול לעשב שטח שלא נזרע על ידו, משום שאינו יודע היכן הצמח לא אמור להיות.

* למעלה ממאה ושישים כלים כאלה, כבר פועלים בדנמרק, גרמניה ובריטניה.

** RTK היא טכנולוגית שלבי הספק, או קינמטיקה בזמן אמת. זו שיטת מדידה, שיכולה להשיג דיוק מיקוד בשטח בזמן אמת.