הרחפן לעזרת החקלאי הקטן

    מחבר:
  • שלמה שמואלי

השימוש ברחפנים הולך ונעשה נפוץ, בעיקר בקרב בעלי חוות גדולות. החקלאים הקטנים עדיין מהססים

על פי פרסום באתר Foodtank

אנשים ולוויינים לא יכולים להתחרות עם מצלמה של רחפן, שבצילום מקרוב מספקת תמונה באיכות טובה פי כמה. תמונות כאלה יכולות להראות לחקלאי המון דברים, כמו המצב הבריאותי של הגידול, מעקב אחרי מיקום של עדר, תכנון הדישון, גילוי נזקים ומיפוי של השטחים באיכות הפרדה מעולה.

בארה"ב ובאוסטרליה הרחפנים משמשים בעיקר בעלי חוות גדולות, ואילו בעלי החוות הקטנות, כנראה מהססים להשתמש בהם.

דר' ג'וזף מסינה מאוניברסיטת מישיגן, אומר שהאתגר הנוכחי הוא לגרום לכך שהרחפן ישמש ככלי עזר, נפוץ יותר מאשר עד כה. הוא מוסיף שרחפן טוב למטרות אלה יעלה בין 10-50 אלף דולר, מחיר שגם חקלאי לא גדול יכול לעמוד בו. הרחפן יגלה בעיות הרבה לפני העין האנושית וכבר בזה טמון חיסכון ניכר בהוצאות המניעה שלהן.

בין השנים 2013 ו-2015, גדלו מאוד מכירות הרחפנים, והמחירים שלהם הצטמצמו מ-50 ל-10 אלף דולר. הידע שמספק הרחפן תורם הרבה לגידול עצמו, אבל גם מעט לסביבה. הרחפן יכול לומר לחקלאי איפה לדשן, האם לרסס, או איפה הכלי החקלאי כשל מלבצע את משימתו היטב.

במדינות מערב אפריקה, תמך האיחוד האפריקאי בתפוצת רחפנים, באמצעות תכנית בשם "עין בשמים", מיזם של המרכז הטכני לחקלאות ולסביבה (CTA). בדו"ח של מיזם זה, נאמר שאמנם הרחפנים יכולים לקדם מאוד את הניהול של חוות גדולות, אך הם לא זולים דיים כדי להיות כלכליים גם לחקלאי הקטן.

אחת מהבעיות שמעלים הרחפנים כיום היא ענין הרגולציה. במדינות שבהן אין רגולציה של ענף הרחפנות, צפויות תקלות ותאונות רבות, בגלל הפעלה לא מבוקרת של הרבה רחפנים.