החקלאי אנדריו ווארד, מחבל לינקולנשייר באנגליה, מחפש דרכים להקטין את הוצאות העיבוד, על ידי הפחתה של העיבודים
כל זה יוחלט כמובן, בהתאם לתוצאות של ניסויי העיבוד השטחי, של קרקעות חימר כבדות. השטחים שלו, שעובדו במשך 12 שנים לעומק של 20 ס"מ, מראים שכיום אפשר להסתפק בעיבוד שטחי ואפילו ללא עיבוד כלל, כל זאת כמעט ללא הפחתה ביבולים.
מר ווארד מתכנן לחסוך בהוצאות הדלק לעיבודים, תוך זריעה ישר לשלף של שטח קצור. את זאת הוא יעשה על 40% משטחי הקרקעות החימר שלו.
במקום להשקיע מעל 70.000 ליש"ט בקלטרת חדשה, או כמעט 100,000 ליש"ט במזרעה לשטח לא מעובד, הוא מקווה להתאים את הציוד הקיים אצלו, לבצע את המשימות החדשות, שתהיינה פחות תובעניות.
מהלך הניסוי
הניסויים נערכו בשיתוף עם קבוצת האגרונומיה Agrii, אשר הפעילה בסתיו של שנת 2019, עשר קלטרות לעיבוד מינימאלי, בשטחי קרקעות החימר/טיט הכבדות של חוות Glebe, ובעומקים שבין 5 ל-20 ס"מ. כוונת הניסויים, הייתה לענות שוב על השאלה: האם אפשר להצליח לגדל יבולים טובים, על קרקעות חימר כבדות, עם עיבוד שטחי בלבד, אך עם זאת, לא להפסיד ביבולים.
מר סטיב קורבט, מנהל Agrii, מסביר כיצד הצוות שלו, תכנן למצוא מהי הטכניקה הטובה ביותר, על ידי השואה בין כלי העיבוד השונים ועומק החדירה שלהם. כל עשר הקלטרות, עמדו להשוואה גם אל כלי העיבוד הקודם של מר וורד. זה היה כלי עיבוד בשם: Simba Solo disc-tine-press cultivator (שבתמונה) שהופעל בעומק של 20 ס"מ ושימש לביקורת.
מכל חלקה של כל קלטרת, נלקחו בסתיו ובאביב, שמונים דגימות של מבנה הקרקע והלחות. הדגימות נלקחו מעומק של 5 ס"מ ומעומק שבין 5 ל-15 ס"מ.
השטח נזרע בשעורה אביבית בניצב לקווי השלף, באמצעות המזרעה מסוג
Simba Free Flow drill של מר וורד *.
התוצאות
מר קורבט, מנהל Agrii, מאמין שהתוצאות מאשרות את העובדה שהעיבוד השטחי, חוסך זמן וכסף ויכול לשמש בחוות Glebe, ללא הפסד ניכר ביבול. הוא מדגיש שהמעבר לעיבוד מינימלי ולאי עיבוד, איננו תהליך מהיר ושהקרקעות צריכות להיות במצב טוב, כדי להצליח בו. הוא מציין גם שלפי תחושת הבטן שלו, הקרקעות הן במצב טוב, וללא ספק אפשר לעבור שם לעיבוד השטחי. עם זאת, לדעתו יש לבצע חישה צמודה של הקרקעות בכל שנה, כדי להחליט מה אפשר לעשות, בכל שדה ושדה.
* בקישור: https://www.youtube.com/watch?v=ED-lOjQMCTg
אפשר לראות את המזרעה, בפעולה.