הקורונה של השקד – התארגנות מטעים – דרום, קיימה סיור במטעי נחשון (אסיפי בר). פרופסור דני שטיינברג, אפידמיולוג מחלות עצים(טוען שמאז פרצה הקורונה, קרנם של האפידמיולוגים מרקיעה שחקים), תיאר את תופעת ההתנוונות, ההתייבשות והתמותה המהירה של עצי שקד בוגרים. המחקר המתחיל השנה (גם אצלנו), מיועד לפתח גישות להתמודדות עם בעיית התמותה, על ידי בחינת יעילות תכשירים ביישום שונה. דוד קצב (מנכ"ל אסיפי בר), סיפר על הכנות מיטביות, בניעור וייבוש השקד, הנדרשות לפיצוח איכותי וכן על הצורך לקביעת תו-תקן לאיכות השקד בכניסה למכון הפיצוח וביציאה. המציאות בארה"ב מספרת על הסיבות למחיר הנמוך: מלאים גדולים, יבולים צפויים גבוהים ועסקאות שבוטלו. אבל… אם ההיסטוריה חוזרת…. אז בשנה הבאה יהיה טוב!! תודתנו לדני שטיינברג, ינון שחם ודוד קצב על האירוח ולניר קילמן על הצבת ההתארגנות על מסלול המראה