11.2.2019
ביום שישי האחרון פרסם ה-USDA את דו"ח ההיצע והביקוש החודשי. המספרים מופיעים למטה. הסוחרים חיכו זמן רב לשטף הנתונים והצפי היה לתנודתיות גבוהה, אך גם הדו"ח לא ממש הצליח להעיר את שוק הגרעינים מתרדמת החורף שבה הוא מצוי מתחילת השנה.
הדו"ח נחשב ל"ניטרלי-שורי", כאשר המלאים העולמיים בתירס גדלו, אך בסויה ובחיטה הציגו ירידות. עיקר הגידול במלאי התירס הגיע מדרום אמריקה. השוק הגיב דווקא בירידות לאחר הדו"ח, לאור תנועה בעיקר של ספקולנטים שציפו לקיטון בעיקר בתירס.
היבול הסופי של התירס והסויה בארה"ב היה נמוך מההערכות המוקדמת, אך ההערכות ה-USDA לגבי היבולים של הסויה והתירס בדרום אמריקה גבוהות מההערכות המוקדמות של האנליסטים, שהעריכו פגיעה ביבול, לאור מזג האוויר החם והיבש שפקד בעיקר את ברזיל. הנתונים כמובן לא סופיים ויתבהרו ככל שיתקדם הקציר בדרום אמריקה.
המלאים הרבעוניים בארה"ב דומים להערכות המוקדמות.
שטחי זריעת החיטה בארה"ב הם הקטנים מזה 110 שנים, כאשר שטחי הזריעה של החיטה הרכה ירדו יותר מאלו של הקשה, מה שמהווה הסבר או תירוץ לעובדה שהחיטה הרכה נסחרת בפרמיה גבוהה ולא אופיינית על החיטה הקשה.
התירס סיים את השבוע בירידה של 4 סנט לרמת 374.25, ולמעשה מחק את העליות מתחילת השנה. אם מתעלמים מהמלאי הגדול בסין ולוקחים בחשבון שהיבול בדרום אמריקה יהיה, ככל הנראה, קטן מההערכות בדו"ח, אזי מחיר התירס הנוכחי הוא, ככל הנראה, נמוך ממה שנראה בקיץ.
החיטה הקשה ירדה בכ-14 סנט בשבוע שעבר לרמת 494 סנט לבושל, כאשר החיטה הרכה (שיקגו) איבדה 7 סנט, לרמת 517 סנט לבושל. חיטת הים השחור שמרה על יציבות ברמת 246 דולר FOB.
הסויה סגרה את השבוע ברמת 915.25, ירידה של 2 סנט בסיכום שבועי. כוספת סויה איבדה קרוב ל-6 דולר, לרמת 306 דולר לטון, כאשר השמן נהנה מעליות של כ-1 סנט לפאונד ונסחר קרוב ל-31 סנט לפאונד, שיא של חצי שנה. על אף מלאי השיא בסויה, מדובר בדו"ח הרבה פחות דובי מהצפי המוקדם.
הסוחרים ימשיכו השבוע לעבד את נתוני הדו"ח ולעקוב אחרי נתוני יצוא, במקביל להתקדמות במו"מ בין ארה"ב לסין.