מחירי הגרעינים פתחו את חודש ספטמבר במגמת ירידה, כהמשך ישיר לסיום אוגוסט, וקבעו מחיר שפל לחוזי היבול החדש. מזג אוויר נוח לתקופה והתקדמות היבולים, במקביל להאטה ביצוא וחוסר התקדמות במגעים בין ארה"ב לסין, הפעילו לחץ על כלל מחירי הסחורות החקלאיות.
את חודש אוגוסט סיימו התירס והחיטה בירידה של כ-10.5%, הסויה איבדה קרוב ל-4%. הירידות החדות באוגוסט היו תוצאה של עדכון דו"ח ה-USDA שהעריך שטחי מזרע, יבול ומלאים מעל הצפוי. ביום חמישי הקרוב יפורסם הדו"ח בו נקבל עדכון חודשי מצד ה-USDA ומעניין יהיה לראות אם ידבקו בהערכותיהם האופטימיות (מאוד) מהחודש שעבר, או שמא יעדכנו כלפי מטה בהתאם להערכות הגופים הפרטיים, שבסיורי השטח שלהם היו פחות אופטימיים.
מחירי הנפט ממשיכים בתנודתיות גבוהה, בדומה להתנהגות השווקים, אך מובילים את טבלת התשואות של הסחורות מתחילת השנה על רקע ירידת מלאים בארה"ב והתגברות הסנקציות על איראן. חבית WTI נסחרת הבוקר באזור 57 דולר וחבית מסוג ברנט נסחרת באזור 62 דולר.
בגזרת המאקרו, סימנים חיוביים מכיוון היועץ של טראמפ בנוגע להמשך השיחות עם הסינים, ובמקביל, נתוני התעסוקה בארה"ב מאכזבים מעט, סוללים את הדרך להורדת ריבית נוספת בקרוב. בריטניה ממשיכה בתסבוכת הברקזיט והכלכלה האירופאית מממשיכה בהאטה בהובלת גרמניה.
התירס נסחר הבוקר ב-355 סנט לבושל, לאחר שירד ב-14 סנט בשבוע שעבר. כפי שניתן לראות במצגת המצורפת, היבול לאייקר והיבול הסופי יהיו נמוכים מההערכות ה-USDA על פי PROFARMER ויגיעו ל-13.36 למיליארד בושל (לעומת 13.9 בדו"ח USDA), לפי 163.3 בושל לאייקר (לעומת 169.5 בדו"ח USDA). מדובר בפער של כ-14 מיליון טון או 27 מיליון טון פחות מהשנה שעברה. ביום חמישי, כאמור, נקבל עדכון. הספקולנטים ממשיכים לצמצם פוזיציות לונג (הימור על עליות) ובשילוב חוזים ואופציות מחזיקים כ-71 אלף חוזים, לעומת 400 אלף באמצע יולי. התירס, שנמצא במצב "מכירת יתר", ירד חזק מדי ומהר מדי, כאשר התמיכה נמצאת באזור 350 סנט לבושל וההערכה, במקרה של הפתעה בדו"ח, היא שהשוק יכול לחזור לרמות ה-370-380 סנט לבושל.
החיטה נסחרת הבוקר ב-390 סנט לבושל, לאחר שאיבדה 4 סנט בשבוע שעבר.חיטת שיקגו נסחרת ב-462 סנט לבושל, לאחר שעלתה ב-4.5 סנט בשבוע שעבר.
חיטת ים שחור ירדה לאזור 186 דולר לספטמבר. חיטת מאטיף נסחרה ביציבות בשבוע שעבר ועומדת על כ-166 יורו לטון. קציר חיטת האביב בארה"ב בפיגור ועומד על 55% לעומת 78% בשלב זה בשנה שעברה. איכויות החיטה טובות ותואמות לממוצע הרב-שנתי. הספקולנטים בהימור על ירידות בחיטה, כאשר בחיטת שיקגו שורט של כ-18 אלף חוזים, לעומת שורט בקנזס של כ-20 אלף חוזים בקנזס. עושה רושם שהחיטה ירדה מהר וחזק מדי, וככל הנראה, רשמה כבר את התחתית לעונת הגידול הנוכחי כשהתמיכה עומדת באזור 380 וההתנגדות ב-400.
הסויה נסחרת הבוקר ב-855 סנט לבושל, לאחר שירדה בכ-11 סנט בשבוע שעבר. כוספת סויה נסחרת הבוקר ב-289 דולר לטון, לאחר שירדה בכ-2.5 דולר בשבוע שעבר. שמן הסויה נסחר הבוקר ב-28.31 סנט לפאונד, לאחר שירד בשבוע ב-0.2 סנט. דו"ח ה-USDA בחודש שעבר היה שורי באופן יחסי לסויה, לאחר שההערכת שטחי הגידול והיבול עודכנו כלפי מטה. חברתPROFARMER הגדילה ועשתה ועדכנה את היבול כלפי מטה בקרוב ל-5%, כאשר הצביעה על 46.1 בושל לאייקר (לעומת 48.5) של ה-USDA ויבול כולל של 3.497 מיליארד בושל, לעומת 3.68 של ה-USDA (כ-5 מיליון טון פחות). ביום חמישי צפוי ה-USDA גם כן לעדכן כלפי מטה. איכויות הסויה עדיין נמוכות מהממוצע הרב-שנתי, שרק 55% מהיבול מדורג באיכות "טוב עד מצוין". הספקולנטים צמצמו מעט את השורט בסויה לרמת 50 אלף חוזים, בכוספת סויה שורט של 8,000 חוזים, לעומת לונג של כ-30 אלף חוזים בשמן .
לסיכום, ביום חמישי הקרוב הדו"ח החודשי ועד אז יאזנו הגופים הגדולים את הפוזיציות כהכנה לדו"ח. התנודתיות צפויה לגבור לקראת סוף השבוע. התחושה היא שהשוק מתמחר כבר יבול גדול מאוד מההערכות קודמות, כך שגם אם הדו"ח יאשרר את הנתונים הקודמים, המחירים צפויים להתייצב. במידה שה-USDA יעדכן את הנתונים לכיוון החברות הפרטיות אזי ייתכן שנראה עליות חדות במחיר.
שוק הסחורות בכללותו נהנה מרמת מחירים נמוכה של חומרי הגלם החקלאיים, מאז תחילת מלחמת הסחר במאי בשנה שעברה. כשבועיים לפני סיום הקיץ, השוק נמצא בשפל מחירים של קרוב לעשור ולכן גופים מסחריים וספקולנטים יחפשו לדוג הזדמנויות ברמות המחירים הנוכחיות. נראה שהירידות קרובות למיצוי, אך יש לנהל סיכונים בכל מקרה ובטווח הקצר גם רמות נמוכות יותר של מחירים בהחלט ייתכנו.