עדכון שוק הגרעינים

ביום שישי האחרון פרסם משרד החקלאות האמריקאי את דו"ח ההיצע והביקוש החודשי. הנתונים מופיעים בגוף הכתבה. הדו"ח תאם לציפיות המוקדמות, פחות או יותר, כאשר היה משרד החקלאות האמריקאי מקטין למעשה את הערכת היבול מהחודש שעבר. היבול הסופי בתירס יהיה קטן בקרוב ל 6% מהשנה שעברה כשהיבול הסופי בסויה יהיה נמוך בכ20%. משרד החקלאות האמריקאי הקטין את הערכות הייצוא ,כך שהירידה הצפויה ביבול לא השפיעה על המאזן הכולל

לחצו כאן לצפייה בדו"ח ההיצע והביקוש החודשי של משרד החקלאות האמריקאי >>

בזירת המאקרו נתוני הצמיחה בארה"ב והמגעים בין ארה"ב לסין ליישום שלב ראשון בהסכם הסחר מתקבל באהדה על ידי השווקים. מדדי המניות בארה"ב בשיא כל הזמנים, כאשר אגרות החוב והזהב השמשים בד"כ מפלט מפני סיכונים בשווקים ירדו בחדות בשבוע שעבר.

באירופה ממתינים לבחירות שיערכו בחודש הבא בבריטניה בצל ההאטה ביבשת בהובלתה של גרמניה.

מחירי הנפט שעלו בשבוע שעבר על רקע ירידה במלאים, נסחרים ביציבות כאשר התקריות הבוקר בעזה וסוריה והמתיחות המסתמנת עשויה להוסיף פרמיית סיכון.  חבית WTI נסחרת כרגע בכ 57$ וחבית מסוג ברנט נסחרת באיזור 62.30$.

התירס נסחר הבוקר ב-374 סנט לבושל, וביצע נסיגה של קרוב ל 10$ לטון מאז אמצע אוקטובר. דו"ח ה USDA , שלא כהרגלו, היה פסימי יותר מההערכות המוקדמות. נתוני הביקוש וההיצע העולמיים כפי שמסכמים בדו"ח הם די נייטרליים על רקע ירידה בהיצע אך גם בביקוש מארה"ב. התירס האמריקאי מתומחר ברמה הגבוהה ביותר במונחי FOB , התירס הברזילאי הזול ביותר. הפער בין תירס אמריקאי לאוקראיני הוא בשיא של חמש שנים. השוק צריך "חדשות" שוריות בקרוב בכדי לייצר מומנטום. ברמה העולמית הירידה במלאי עשויה לתמוך במחירים לקראת הרבעון הראשון של 2020 בעיקר אם יתעוררו בעיות מזג אויר בדרום אמריקה.  הקציר כבר עומד על כשני שליש (לעומת 85% בשלב זה בממוצע רב שנתי) ומטבע הדברים המחירים נלחצים קצת למטה. השוק שבר את רמת התמיכה באיזור 380 כך שמבחינה טכנית יצטרך שוב לשבור את הרמה הזו בכדי לייצר מומנטום חיובי. הספקולנטים הקטינו את ההימור על עליות בתירס בשבועיים האחרונים ולפני הדו"ח ומחזיקים כ-23 אלף חוזים בלונג בשילוב עם אופציות.

החיטה נסחרת הבוקר ב 427 סנט לבושל לאחר שירדה ב4.5 סנט בשבוע שעבר. הדו"ח היה נייטרלי יחסית לחיטה.  חיטת שיקגו נסחרת ב 507 סנט לבושל לאחר שירדה ב 6 סנט בשבוע שעבר. חיטת קנזס מקבלת תמיכה על רקע צמצום הספרייד מחיטת קנזס שברקע דיווחים שקרנות ספקוליטיביות הופכות פוזיציות ומהמרות על התחזקות קנזס על חשבון שיקגו. מחירי חיטת ים שחור יציבים לאחר הזינוק החד של מעל 30$ בחודש האחרון שהשפיע גם על מחירי חיטת המספוא. חיטת ים שחור לנובמבר נסחרת ב205$  המחיר לרבעון הראשון על 211$ בממוצע. חיטת מאטיף נסחרת בכ177 יורו לטון. עדיין קיים חשש לאיכות היבולים בקנדה וארה"ב. הספקולנטים עברו להימור קטן על ירידות כאשר הם מחזיקים פוזיציות שורט של כ 8000 חוזים בקנזס לעומת כ5000 חוזים בשיקגו.

סויה נסחרת בשעה זו ב 918 סנט לבושל לאחר שאיבדה גובה בשבוע שעבר ועם פתיחת השבוע אתמול. כוספת סויה נסחרת ב301 דולר לטון ומתקשה לפתח מומנטום על רקע התחזקות מחירי השמן לשיא של קרוב לשנתיים. שמן הסויה נסחר ב 31.40 סנט לפאונד . דו"ח ה USDA  היה גם בסויה נייטרלי באופן יחסי . על רקע נתוני ה USDA עושה רושם שזריעת הסויה בארה"ב תגדל משמעותית , אבל המחירים יוכתבו בתקופה הקרובה ממה שקורה בדרום אמריקה ודיווחים בכיוון מלחמת הסחר. בשבוע שעבר קיבלנו רמז לגבי השפעת מלחמת הסחר על המחירים כאשר מחירי כוספת הסויה זינקו ב 7$-8$ בתוך שעות לאור דיווחים על יישום חלק א בהסכם הסחר בין סין לארה"ב ,דיווחים שהוכחשו מאוחר יותר. הסויה ירדה אתמול לרמתה טרום הדיווח באיזור 300$ לטון שמהווה רמת תמיכה טכנית משמעותית. 

הספקולנטים בלונג בסויה הם מחזיקים כ80 אלף חוזים, בכוספת סויה הם בפוזיציה נייטרלית ולונג של כ 120 אלף חוזים בשמן .

לסיכום 

לסיכום, הגרעינים נסחרים בטווח מסחר צר כשהתירס נמצא עדיין בחלק הגבוה שלו יחסית לתקופת הקציר. הדו"ח לא הביא איתו בשורה מיוחדת ותאם את הערכות האנליסטים המוקדמות. הפוקוס עובר כאמור ליבולים בחלקו הדרומי של קו המשווה ונתוני היצוא מארה"ב יזכו למעקב צמוד בתקופה הקרובה. וכמובן כל חדשות חיוביות במגעים בין סין לארה"ב יכולים לתת רוח גבית לשוק כפי שראינו בשבוע שעבר. טראמפ נמצא שנה לפני הבחירות והקמפיין בעיצומו כך שהאינטרס להגיע להסדר , אפילו חלקי מתגבר.

השחקנים הגדולים בעולם בתחום הגרעינים נמצאים בכנס השנתי בז'נבה, מעניין לראות עם איזה תובנות יחזרו ממנו.

עידכונים בהמשך,
עדי