התנודתיות חוזרת ביתר שאת לשוק הגרעינים. בשבועות האחרונים אנו חווים תנודות תוך-יומיות חזקות, ואף אחד לא צריך להיות מופתע לראות ימים מהסוג הזה בתקופה הקרובה. בשוק מסוג זה, ניסיונות לנחש איפה השיא או התחתית עשויות לעלות ביוקר.
לאחר העליות החדות במחירי הגרעינים מהלך חודש מאי, השבוע הראשון של חודש יוני התאפיין בירידות במחירי הגרעינים, על רקע שיפור מסוים במזג האוויר, איומי טראמפ על מקסיקו ותיקון טכני ממצב של "קניית יתר" (שוק שרץ מהר מדי בטווח קצר מדי). אתמול בלילה פורסם דו"ח התקדמות הזריעה בארה"ב, שהיה דומה להערכות המוקדמות, ומחזק את העובדה שיבול התירס בארה"ב יהיה קטן בהרבה מהצפי הראשוני. היום בשעה 19:00 יפורסם דו"ח ההיצע והביקוש העולמי, שעשוי להצביע על קיטון צפוי במלאים בארה"ב לעומת דו"ח קודם, אם כי הדו"ח לא אמור לשקף את עיכוב הזריעה באופן מלא. הדו"ח החשוב באמת, ומה שנחשב בעיני רבים כדו"ח החשוב של השנה, דו"ח הזריעה הסופי, יפורסם ב-28 ביוני ועד אז השוק יפעל בעיקר על ספקולציות של גודל ואיכות היבול ומזג האוויר.
בגזרת המאקרו, טראמפ ממשיך להשתמש בנשק המכסים, כאשר בשבוע שעבר איים בהטלת מכסים על מקסיקו, על רקע ההגירה הלא חוקית לארה"ב. מקסיקו נחשבת יבואנית גדולה של סחורות חקלאיות מארה"ב. האיום הוסר בסוף השבוע האחרון, לאור התחייבות של מקסיקו לשתף פעולה עם ארה"ב בנושא, ועל פי טענת טראמפ (שהוכחשה על ידי גורמים במקסיקו), להגדיל את יבוא הגרעינים מארה"ב. בראיון ארוך שנתן טראמפ אתמול ברשת CNBC, טען שמדיניות המכסים מוצלחת מאוד ומביאה צמיחה לכלכלה האמריקאית. עוד טען טראמפ שהוא משוכנע שהסינים יגיעו להסכם בקרוב, "כי אין להם ברירה", והכלכלה שלהם נפגעת בצורה חמורה. טראמפ הדגיש את הצורך בסחר הוגן בין המדינות. הסינים, מצדם, במסמך ארוך שפורסם בשבוע שעבר, ציינו את הקפאת המכסים האחרונים כתנאי להמשך התקדמות במשא ומתן. על כל פנים, שני המנהיגים צפויים להיפגש בסוף החודש בוועידת ה-20G ועיני המשקיעים בעולם, כמו גם סוחרי הקומודיטיס, יהיו נשואות לאמירה המשותפת שתצא מהפגישה.
מחירי הנפט התייצבו אחרי הירידות החדות במאי, כאשר חבית WTI נסחרת הבוקר ב-53.75 דולר וחבית מסוג ברנט נסחרת ב-62.57 דולר. מדדי המניות בעולם, שירדו בשיעורים חדים אף הם בסוף מאי, חוו את השבוע הטוב ביותר מזה שלושה חודשים, כשהמדדים העיקריים מוסיפים כ-5%, על רקע נתונים טובים בשוק האמריקאי וההערכות שלא נראה העלאת ריבית השנה, עם סיכוי מסוים לירידת ריבית.
התירס נסחר הבוקר ב-413 סנט לבושל, לאחר שאיבד כ-11 סנט בשבוע שעבר במסחר תנודתי. דו"ח הזריעה שפורסם אתמול בלילה ממשיך להצביע על כך שזריעת התירס היא האיטית בהיסטוריה ועומדת על 83%, לעומת השלמת הקציר בתקופה זו. 59% מהיבול בשלב זה נחשב טוב עד מצוין (לא אומר הרבה בשלב זה). הפוגה מסוימת בסוף השבוע האחרון אפשרה התקדמות משמעותית באילינוי, אינדיאנה ומינסוטה, אך הגשמים באזורי הגידול צפויים להמשך, ואיכות וכמות הגידול הסופי עדיין מוטלות בספק. הסטטיסטיקה הרב-שנתית מראה שהתנובה לשטח של תירס שנזרע אחרי 5 ביוני תהיה קטנה ב-20% מהממוצע, אחרי 10 ביוני ב-30% מהממוצע, ומאמצע יוני ואילך קטנה ב-50% מהממוצע, כך שברור כבר עכשיו שיבול התירס יהיה קטן מההערכות המוקדמות, גם אם זריעת התירס תושלם בהמשך. החקלאים היו זכאים, מהשבוע שעבר, לקבל פיצוי על שטח שלא נזרע , אך הנתונים הללו לא מתפרסמים עד סוף אוגוסט. הספקולנטים ממשיכים לקנות תירס ועל פי דו"ח התחייבות הסוחרים הם כעת בלונג (הימור על עליות) של כ-273 אלף חוזים! למעשה, זה ההיפוך החזק ביותר בהיסטוריה בטווח כה קצר. מבחינה טכנית נקודות התמיכה של התירס הן באזור 400 עד 404, כשההתנגדות היא ב-440.
החיטה נסחרת הבוקר ב-446 סנט לבושל, לאחר שהספיקה להתקרב ל-500 סנט לבושל בשבוע שעבר, אך סיימה בירידה של 24 סנט בסיכום שבועי. חיטת שיקגו נסחרת ב-503 סנט לבושל, לאחר שעלתה ב-1.5 סנט בשבוע שעבר, בעיקר על רקע שמועות שמכוני תערובת בארה"ב קונים חיטה רכה למספוא ובעיית איכות. בדו"ח היום צפוי ה-USDA להציג גידול ביבול החיטה הקשה, לעומת קיטון בחיטה הרכה, דבר שאולי מסביר חלקית את הפער ההיסטורי שנוצר בין מחירי החיטה (בממוצע רב-שנתי חיטת קנזס נסחרת בכ-20 סנט מעל שיקגו). הדו"ח בשבוע שעבר, שהציג שיפור של איכות החיטה, נתן טריגר למימושים, כאשר גם הדו"ח אתמול הצביע על כך ש-63% מהחיטה עדיין מדורגת טוב עד מצוין ושהקציר עומד על 4%. זריעת חיטת האביב על סף סיום. חיטת ים שחור איבדה כ-6 דולרים בשבוע שעבר לרמת 197 דולר לטון, על אף חשש ליובש וחום ברוסיה בשבועות הקרובים. מחירי חיטת מאטיף עומדים 177 יורו לטון. המלאים העולמיים גדולים מאוד ואמורים להגיע בדו"ח היום לשיא כל הזמנים. הדיווחים על יובש ברוסיה ואוסטרליה והספק לגבי יבול התירס, אמורים לספק תמיכה מסוימת למחיר החיטה. הספקולנטים צמצמו הימור על ירידות בחיטה, אם כי הם עדיין בהימור קטן על ירידות של כ-4.5 אלף חוזים בקנזס ו-10 אלף חוזים בשיקגו.
הסויה נסחרת הבוקר ב-856 סנט לבושל, לאחר שירדה בכ-22 סנט בשבוע שעבר. כוספת סויה נסחרת הבוקר ב-312 דולר לטון, לאחר שירדה ב-9 דולרים בסיכום שבועי. שמן הסויה נסחר הבוקר ב-27.40 סנט לפאונד, ביציבות. הסויה ממשיכה להיות מושפעת מאוד ממלחמת הסחר והמחשבה ששטחי תירס שלא ייזרעו יוחלפו בסויה מפעילה לחץ על המחיר. הדו"ח אתמול הראה שגם הסויה ממשיכה לסבול מעיכוב שיא בזריעה, 60% לעומת ממוצע רב-שנתי של 90% בשלב זה, אם כי ההערכות דיברו על 56%. הדו"ח הערב צפוי להצביע על קיטון מסוים במלאי השיא העולמי בסויה. הספקולנטים עדיין בשורט בסויה של כ-95 אלף חוזים, לעומת הכפלת הלונג בכוספה לכ-46 אלף חוזים ושורט של כ-10 אלף חוזים בשמן.
לסיכום, ערב פרסום הדו"ח הקודם, לפני חודש בדיוק, עמד מחיר התירס על 350 סנט לבושל, חיטת קנזס נסחרה ב-387 סנט לבושל וכוספת סויה עמדה על 287 דולר לטון. כך שחרף המימושים בשבוע האחרון, רמות המחירים עדיין גבוהות בהרבה.
התנודתיות חוזרת ביתר שאת לשוק הגרעינים. בשבועות האחרונים אנו חווים תנודות תוך-יומיות, שחזקות בעוצמתן מתנודות שבועיות בעבר הלא רחוק, ואף אחד לא צריך להיות מופתע לראות ימים מהסוג הזה בתקופה הקרובה.
בשוק מסוג זה, ניסיונות לנחש איפה השיא או התחתית עשויות לעלות ביוקר. מומלץ לנהל את הסיכונים בהתאם לחשיפה. השוק ימשיך לנוע בשבועות הקרובים בהתאם לתחזית מזג האוויר, עדכוני התקדמות זריעה ודו"חות איכות מהשטח, כאשר השיא, כאמור, בדו"ח הזריעה הסופי בסוף יוני, שיתפרסם במקביל לכינוס ועידת ה-20G, שאולי תביא בשורה מכיוון מלחמת הסחר. תנודתיות מובטחת.
עדכון לגבי תוצאות הדו"ח ייצא מיד לאחר פרסומו.