הכללת מזון גס במנת ההזנה של פרות חלב, נובע מההכרח לספק כמות סיב נאותה לפעילות כרס תקינה. לאור תנאי הייצור המספוא בישראל, משולב המזון הגס בכמות המינימאלית במנת חולבות. מכאן, שהמטרה בגידול מספוא גס הוא יצירת מסה וגטטיבית רבה ככל הניתן, המכילה דופן תא צמחי איכותי שנעכלותו טובה. מידי שנה נבחנים זני דגן חורפי חדשים המיועדים למספוא גס ועתידים להיכנס אל סל המזונות של ענף הרפת, בחינה זו מתקיימת שנה לאחר שנה בשל רגישות הזנים הוותיקים לתנאי סביבה ונחיתותם ביכולת ההנבה.