Close

יצרנות מספוא גס בתנאי יובש בנגב: בחינה השוואתית של הערך התזונתי של שעורה וחיטה כמזון גס להזנת צאן

מחברים:
  • ראיד אלמחדי
  • רואי בן דוד
  • עוזי מועלם

בנגב מגדלים יותר משליש ממצבת הצאן בישראל, רובם במגזר הבדואי וחלקם במערכות המשלבות פלחה ומרעה. הזנת הצאן מבוססות על מזון גס בשיעור של 35%-70%, כתלות במצב הפיזיולוגי של בעלי החיים. המזון הגס ניתן ברוב המשקים בצורה של שחת, כאשר הדגן העיקרי, המשמש להזנה בישראל, ובמיוחד בנגב, הוא שחת חיטה, ומטרתו לספק בנוסף לערך התזונתי סיב צמחי בכדי לשמור על תקינות פעולת הכרס ובריאות הכבשה/העז.
לחצו כאן לפרטים נוספים

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות