דו”ח הביניים במסגרת פרויקט “ביטחון מזון ישראל 2050” בוחן את משאבי הקרקע והמים, הפערים מול הדרישות העתידיות והצעדים הנדרשים. נמצא פער בין היכולת החקלאית כיום לבין יעדי 2050, נוכח ירידת שטחי חקלאות, גידול אוכלוסייה ושינויי אקלים. ארבעת האתגרים המרכזיים: הגדלת תפוקה ליחידת שטח, שחיקת קרקע, שימוש לא אופטימלי במים וניצול שטחים חקלאיים. הפתרונות המומלצים כוללים חקלאות מדייקת, ניהול מים, פריסת גידולים נכונה והשקעות אסטרטגיות בשיקום קרקע ותשתיות מתקדמות.