החקלאות הישראלית נחשבת למובילה עולמית, בייחוד בשל חיבורה לעולם הטכנולוגי. דו"ח של חברות סטארטאפ ניישן סנטרל ואג-פאנדר מסכם במספרים את שוק האגריטק הישראלי בשנים 2018-2014
מתוך כתבה בעיתון גלובס:
"על-פי מחקר של חברת סטארטאפ ניישן סנטרל ואג-פאנדר (AgFunder), פועלים כיום בארץ כ-700 סטארטאפים בתחום החקלאות והמזון. כמו כן, בין השנים 2014 ל-2018 הושקעו קרוב ל-800 מיליון דולר בחברות אג-טק ופוד-טק בישראל, במסגרת כ-250 עסקאות השקעה. בשנת 2017 בלבד ישראל גייסה יותר כסף מסין (187 מיליון דולר) לפיתוחים טכנולוגיים בתחום ה-upstream, פתרונות שמעניקים כלים מתקדמים לחקלאים בתפעול וניהול המשקים. על אף הרקורד בתחום והכמות הגדולה של הגופים הפועלים בישראל, נראה כי הסגמנט החקלאי-טכנולוגי ייחודי גם בשל הוורסטיליות שלו וההתאמה שלו לרוח התקופה. כך, מפתחים בישראל תתי מגזרים רווחיים במיוחד, כשהבולט ביותר בתקופה האחרונה הוא הקנאביס-טק."
"כך או כך, המיתוג של ישראל כאומת החדשנות וההשקעה בתחום הטכנולוגיות-החקלאיות מהווה זרז עבור החברות המקומיות להתרחבות לשוק האמריקאי. ראוי כי היזמים הישראלים ינצלו את הידע שנרכש פה לאורך שנים, על מנת לחזק את מעמדה של ישראל לא רק בתור מעצמה טכנולוגית וכסטארט-אפ ניישן לבדה, אלא גם כאג-טק ניישן."