מחירי הגרעינים ממשיכים להיסחר קרוב לשיא של חצי שנה, על רקע מזג אויר בעייתי באיזורי הגידול ונתוני ייצוא חזקים. ביום שישי הקרוב בשעה 19:00 שעון ישראל יפרסם הUSDA את דו"ח ההיצע והביקוש החודשי בו ככל הנראה נקבל עידכון כלפי מטה בהערכות המלאים
מדדי המניות בארה"ב ירדו בשלושת ימי המסחר האחרונים בשיעור החד ביותר מאז מרץ בהובלת מניות הטכנולוגיה, כאשר מדד הנאסד"ק איבד כ 10% מערכו בשלושה ימים !! מניית טסלה (עליה הרבתי לכתוב לאחרונה) איבדה 30% מערכה בשלושה ימים. על אף התיקון החד, שוק המניות בארה"ב עדיין קרוב לשיא כל הזמנים ועדיין מתומחר ברמה גבוהה, תוך התעלמות מהמיתון העולמי הכבד. נתוני התעסוקה בארה"ב הצביעו על 1.37 מיליון משרות חדשות ושיעור אבטלה של 8.4% כשהצפי היה ל 9.6%, חדשות טובות לטראמפ שכבר מוביל בסקרים במדינת המפתח פלורידה וקרוב להבטיח קדנציה שנייה.
בגזרת הקורונה מספר החולים המאומתים בעולם עומד הבוקר על כ 27.5 מיליון! , כאשר נכון להבוקר, הנגיף גבה חייהם של כ900 אלף איש! ארה"ב בראש הרשימה עם 6.3 מיליון חולים ו 190 אלף מתים, הודון עקפה את ברזיל בדרך למקום השני עם 4.4 מיליון חולים ו74 אלף מתים, ברזיל במקום השלישי עם כ4 מיליון חולים וכ 127 אלף מתים. מדינות רבות בעולם ובכללן ישראל חוות גל שני של התפרצות ועננת הסגר עדיין מרחפת על איזורים שונים בעולם. חברת אסטרהזניקה, מהמובילות במירוץ לפיתוח חיסון לקורונה, הודיעה שהפסיקה מיידית ניסויים בבני אדם לאחר שאחד המשתתפים בניסוי חלה בקורונה.
חבית מסוג WTI נסחרת הבוקר ב36.50$. לאחר תקופת דשדוש ברמות שבין 42-43 , איבד הנפט 17% מערכו בשלושה ימי מסחר לאור החשש לירידה בביקושים. חבית ברנט נסחרת ב39.50$ שפל של שלושה חודשים. הנפט ימשיך לעקוב אחרי הנעשה בשווקים ועשוי להמשיך לתקן כלפי מטה לאור כל התפתחות שלילית בגזרת הקורונה. התמיכה הבאה נמצאת באיזור 35$, כאשר לא ניתן לשלול ירידה לרמות נמוכות יותר בהמשך.
התירס נסחר הבוקר ב-359 סנט לבושל, לאחר שאתמול נגע בשיא של שלושה חודשים 363.5. נתוני היצוא ממשיכים להיות טובים, כאשר במקביל מזג אויר חם ויבש פוגע באיכות היבולים. ה USDA יפרסם את דו"ח ההיצע והביקוש החודשי ביום שישי הקרוב 11 לספטמבר כאשר הצפי הוא ליבול נמוך מההערכה בדו"ח הקודם. הפרמיות ממשיכות להיות גבוהות בשל הסירוב של החקלאים האמריקאים למכור עד התבהרות מצב היבול. 61% מהיבול במצב טוב עד מצויין, ירידה של 1% מהשבוע שעבר. הספקולנטים עברו לראשונה השנה להמר על עליות כאשר הם מחזיקים כ 18 אלף חוזים בלונג בשילוב חוזים ואופציות (לעומת שורט של מעל 200 אלף בתחילת אוגוסט).
החיטה נסחרת הבוקר ב 469 סנט לבושל ונסחרת ביציבות. חיטת שיקגו (רכה) נסחרת ב 544 סנט לבושל. חיטת מאטיף נסחרת ב 187 יורו לטון ירידה של 5$ מהשבוע שעבר. מחירי חיטת ים יציבים באיזור ה 220$ , כשהמחיר לסוף השנה ורבעון ראשון 2021 עומד באיזור 228$ בממוצע. החיטה מושפעת מאוד מהדולר לאור התחרות שיש לארה"ב מאיזור הים השחור, היחלשות הדולר בשילוב העובדה שלראשונה מזה שנים רבות הסינים מזמינים חיטה וככל הנראה צפויים להמשיך להזמין שומרת על רמת מחירים גבוהה יחסית. מנגד החיטה נהנית ממלאיי שיא בעולם בשלב זה ולא נראה שהדו"ח ביום שישי יצביע על שינויים גדולים. זריעת חיטת החורף החלה בארה"ב על רקע הבצורת שפקדה את איזורי הגידול. הספקולנטים שינו גם בחיטה את ההימור לעליות עם 3000 חוזים בקנזס ו 32 אלף בשיקגו.
הסויה נסחרת הבוקר 970 סנט לבושל רמת מחירים שלא ראינו מאז קיץ 2018. מזג האויר באיזורי הגידול חם ויבש בתקופה קריטית להתפתחות הפולים וגורם חשש כבד לאיכות היבולים וכמות השמן. הקניות מצד הסינים ממשיכות לספק תמיכה למחירים. כוספת סויה נסחרת הבוקר ב 309 דולר לטון לאחר שביום שישי כבר הגיעו ל 313$ לטון. חוזי דצמבר נסחרים ב 314$. שמן הסויה נסחר ב 33.01 נסיגה מהרמה הגבוהה ביותר מזה שמונה חודשים שנקבעה בשבוע שעבר , כאשר מחירי שמן הדקל באסיה נעים באיזור ה 2880 רינגט הבוקר. השמנים מושפעים מהירידה החדה במחירי הנפט לאור החשש משימוש מופחת בביודיזל. איכות הסויה ממשיכה בנסיגה ובדו"ח הקרוב נקבל את ההערכת ה USDA למידת הנזק. הספקולנטים בהימור של כ162אלף חוזים על עליות בסויה, 81 אלף חוזים על עליות בשמן וכ16 אלף חוזים על עליות בכוספת סויה. פוזיציית הספקולנטים מתחילה להיות גדולה ויכולה להוות נורה אדומה לכך שבמידה ויגיע תיקון כלפי מטה הם יעצימו אותו.
לסיכום
האופוריה שליוותה את שוקי המניות, התפוצצה לחלק מהמשקיעים בפנים בימים האחרונים ללא התראה מוקדמת. התנודתיות ומדד הפחד עולים בהתאם. אנחנו גם חווים בריחה מחודשת אל הדולר שאופיינית במצבים כאלה. לא מדובר בקריסה וסביר שנראה תנועות לשני הכיוונים בזמן הקרוב. הירידות החדות בשווקים גררו גם את מחירי הנפט לשפל של שלושה חודשים והיד עוד נטויה. מחירי הגרעינים שמרו על יציבות ולא הושפעו מהתנודות החדות ( ייתכן והיו עולים יותר אלמלא האוירה השלילית בשווקים) הסוחרים והחקלאים ימתינו בדריכות לדו"ח ביום שישי בכדי לקבל החלטות לרבעון האחרון ולתוך 2021. עדכון תוצאות הדו"ח יישלח אליכם לאחר פרסומו. חוזר ומדגיש חשיבות ניהול הסיכונים בעת הזו.