Close

השפעת קצב מילוי הגרגר בחיטה על איכות המספוא

מחברים:
  • דניאל ביקל
  • רואי בן דוד

בישראל, גידול חיטה למספוא חורפי מתבסס על זנים דו-תכליתיים המיועדים מראש או לקציר גרגירים או לקציר מספוא. התכונה המרכזית המשמשת מטפחים מדריכים ומגדלי הגד”ש בבחירת זני החיטה הדו-תכליתיים היא יבול הגרגירים ומשקלם הנפחי ולאו דווקא איכותו של המספוא הגס. כתוצאה מכך, בלית ברירה מתפשרים ומשתמשים הרפתנים בזנים דו-תכליתיים שיועדו במקור ליצור גרעינים. בפועל מתבצע הקציר למספוא בשלבים מאוחרים של הבשלת הגרגר מה שמוביל באופן בלתי נמנע לפגיעה באיכות המסה הוגטטיבית להאבסת עדר החלב.

לחצו כאן לקריאה

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות