גד"ש בנעלי בית – סדרת הרצאות שבועיות בפייסבוק של הארגון. נושא ההרצאה: בטחון מזון – מכון יסודות

26/11/2020

17:00 / 17:30

האם למדינת ישראל יש תוכנית אסטרטגית להבטחת ביטחון המזון של תושביה? 

עמית בן-צור, מנהל מכון יסודות 

ביטחון מזון מוגדר כמצב שבו לכל האנשים, כל הזמן, יש נגישות סבירה, פיסית וכלכלית, לכמות מספקת של מזון בריא ומזין. לפיכך, ראוי שיהיה לממשלה עניין להבטיח אספקה זמינה ובת קיימא של מוצרי מזון, לכל שכבות האוכלוסייה, באיכות טובה ובמחיר בר-השגה. התרחיש המרכזי בפניו צפויה ישראל לעמוד הוא תרחיש השגרה המתדרדרת – החל ממצבי חירום ביטחוניים ובריאותיים וכלה במשבר האקלים ארוך הטווח הצפוי להפחית את היבולים העולמיים בכ-15%.

בשיחה נשאל: מהו ביטחון מזון? מהם מקורות המזון של ישראל? האם יש לממשלה תוכנית אסטרטגית לאספקת מזון לכלל תושבי המדינה בטווח הקצר ובטווח הארוך? כיצד הריכוזיות של שוק הדגנים העולמי משפיע על השבריריות של היצע המזון העולמי? מהו תפקידה של החקלאות הישראלית והאם ישראל צריכה לשאוף לעצמאות תזונתית? האם הסחר הבינלאומי במזון יכול לסייע לייצב את האספקה המקומית? מה צריך להיות התמהיל בין יבוא לייצור מקומי, בזמני שגרה ובזמני חירום?

להצטרפות לקבוצה הקליקו כאן >>> https://www.facebook.com/groups/237680894282146/?ref=bookmarks