ניהול ידע ורגולציה ינואר 2021

    מחבר:
  • מירי אטיאס

אנו ממשיכים בסדרת ההרצאות "גד"ש בנעלי בית" בקבוצת הפייסבוק, בימי חמישי בשעה 17:00, רשימת ההרצאות המתוכננת החודש:

  • 4.2 מימוש זכויות רפואיות לחקלאים, עו"ד טומשין
  • 11.2 עיקר וטפל בשיווק, אביטל אריכא, מנהלת הלל הפקות. ומפתחת מודל 'הקוביה'- מודל לייעוץ עסקי
  • 18.2 חלבון אלטרנטיבי, העמותה לחקלאות מודרנית
  • 24.2 סיכום פעילות ארגון עובדי הפלחה 2020 – מפגש מגדלים ב-Zoom
  • 25.2 טיפים בתמחור בגד"ש, יונית פרטוק, מנכ"לית ארגון עובדי המים

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק, לחצו על הקישור המצורף https://bit.ly/2RxkzVY:

חדש באתר דצמבר 2020 (ידיעות נבחרות):

המחירון להפעלת ציוד חקלאי לש"ע ובקבלנות לשנת 2021 נמצא באתר בכתובת:

http://pricelist.falcha.co.il/

להמשיך לקרוא

מענק חדש ממשרד החקלאות! טכנולוגיות חדשניות בענפי הצומח. הזדמנות לשדרג ולהתקדם לחזית החדשנות בחקלאות! בכל שאלה ניתן לפנות למוקד השירות המשרדי בטל' *6016

להמשיך לקרוא

  • ניר ותלם אונליין

 

באבטיח מללי פירות בשלים המתפתחים על קרקע רטובה נרקבים כתוצאה מהפטריה קשיון רולפסי (Sclerotium rolfsii) ולא נאספים לשיווק

להמשיך לקרוא

מחלות החילדון והספטוריה גורמות נזק רב לחיטה ונדרשים טיפולים כנגד אחת מהן או שתיהן במרבית השנים. ישנם מספר תכשירי הדברה למניעת המחלות. לרובם יעילות טובה עד טובה מאד. על פי החוק (חוק התווית) ניתן להשתמש בתכשיר עד מספר ימים מסויים לפני הקציר (ימי המתנה). למרבית התכשירים יש 60 ימי המתנה. למיעוטם- פחות מכך. כאשר באים לקצור חלקת חיטה לשמושי מספוא (תחמיץ, שחת) יש פעמים רבות מצב בו לא ניתן לקיים את החוק  כי החלקה רוססה רק לפני שבוע או שבועיים- מספר ימים קצר מימי ההמתנה טרום הקציר

להמשיך לקרוא

אגף התיכנון של CNH Global, נתן לסטודנטים בפקולטה להנדסת מכונות חקלאיות אתגר, לתכנן כיצד ייראה טרקטור עתידי אוטונומי וחשמלי. קבוצת סטודנטים שישבו יחד וערכו סיעור מוחות, הגישו את התמונה המצורפת

להמשיך לקרוא

שנת 2020 היתה שנה שרבים ירצו לשכוח, בראש ובראשונה באשמת המגיפה הכלל עולמית הקורונה, שהכניסה ועדין מכניסה את העולם לסחרור. למרות זאת – ובטח יש לעובדה הבאה כמה הסברים – לא ניתן להתווכח עם המספרים: בשנת 2020 נמכרו לא פחות מ-970 טרקטורים חדשים בישראל – זינוק חסר תקדים של 110 כלים יותר בהשוואה לסיכום מכירות הטרקטורים ל-2019, אז נמכרו 860 טרקטורים חדשים. לפחות בהסתמך על נתונים רשמיים. זהו שיא כל הזמנים במכירות טרקטורים בשוק המקומי

להמשיך לקרוא

 

אירועים מתוכננים פברואר 2021: לוח אירועים

פעילויות נוספות

  • מחירון – המחירון הדיגיטלי עלה לאוויר וניתן לרכישה באתר הארגון. מתוכננת הדרכה קצרה למחירון דיגיטלי במסגרת מפגש סיכום פעילות לארגון ב-24.2, כולם מוזמנים.
  • פורום חדשנות – החודש נערכה פגישה עם חברת טרנדליינס, בה הוצגה פעילות החברה. חברת טרנדליינס משקיעה בטכנולוגיות חדשניות ומעוניינת בקשר עם החקלאים על מנת לפתח פתרונות מותאמים לגד"ש. בהמשך לפגישה, נקבעו 3 פגישות המשך עם מגדלים. טרנדליינס ישמחו להיפגש, ביחד איתי, עם כל מגדל אשר חווה בעיות שניתנות לפתרון באמצעות פיתוח טכנולוגיה.
  • פגישה בנושא עתיד ענף הגד"ש – הוזמנו ע"י חגי שניר וצוות שה"מ להצגת הקשיים שישנם כיום בענף הגד"ש. זאת במטרה לקבל סיוע מתאים ולבנות תכנית גם במסגרת של שה"מ.
  • צומחים ביחד – אשכול שני הכולל הרצאות החל החודש עם הרצאה של ד"ר אלון הסגל – מרעיון לפתרון יישומי. הרצאה מעניינת אשר הציגה מודלים שונים לפיתוח רעיונות. מפגשים בשריד ובשער הנגב טרם החלו בשל הסגר ומתוכננים להתקיים בקרוב.
  • ניתוח אסטרטגי לגד"ש – התקיימו פגישות נוספות עם הצוות של אורי צוק בר, סמנכ"ל אסטרטגיה במשרד החקלאות, במטרה לאסוף נתונים לטובת בניית תכנית ארוכת טווח לענף הגד"ש.
  • קורס מיכון – בהמשך לשיתוף פעולה של ארגון עובדי הפלחה עם הרשות לשיקום האסיר, אנו מארגנים בקרוב קורס מיכון חקלאי לאסירים משוחררים במכללת ספיר, הקורס ינוהל על ידי יוסי קשתי מהמכון להנדסה חקלאית. ב-21.2 מתוכנן מפגש בקיבוץ סעד בו נסביר על מהות התכנית, פרטי הקורס, המשתתפים ואפשרויות לשילובם בעבודת המיכון בגד"שים באזור. כל מגדלי הנגב מוזמנים, השתתפותכם חשובה.

רגולציה

  • תיקון תקנה – טרקטור בעל זחל מגומי – החודש נערכה פגישה עם נתיבי ישראל לטובת בדיקה של אפשרות להחלפת המספר למספר צהוב. בתקווה שנקבל תשובות ממשרד התחבורה בקרוב.
  • GPS – החודש ערכנו ביחד עם רשות הסייבר ומשרד החקלאות, מפגשים עם 5 חברות טכנולוגיה אשר הציעו פתרונות לטיפול בתקלות לווין. אנו בוחנים את החברות ואף מתכננים להציג את הפתרונות של חלקם לחקלאים על מנת לבחור בפתרון האופטימלי.
  • דרכים חקלאיות – בפגישת רומ"א האחרונה, אודי שריר, יבואן כלים חקלאיים מחברת אינטרספיירס, הציג את הבעיה של תנועת כלים חקלאיים בכבישי הארץ. לטובת טיפול בנושא, ביקשנו לקבל מיפוי של כבישים בעייתיים ודרישות לדרכים ומעברים. לאחר קבלת המיפוי מכל האיזורים, ננסה לפעול על מנת לקדם פתרונות מול גורמים רלוונטים.
  • קומביין אסיף ירקות תעשיה – אנו בוחנים, בעזרת הצוות של רוני אמיר ממשרד החקלאות ויוסי קשתי מהמכון להנדסה, אפשרויות שונות לשדרוג הכלים הקיימים היום והתייעלות בעבודה בהם.

בברכה,

מירי אטיאס, 052-3610047, miri@falcha.co.il